Članek
SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA V OBČINI ŠKOFLJICA
Objavljeno May 17, 2024

Spoštovani!

Slovenska bakla že potuje po Sloveniji in v četrtek, 23. 5. 2024, jo bomo lahko pozdravili tudi na Škofljici. Ob 18.00 uri bomo slovensko baklo prejeli od športnikov iz Iga, ter jo ponesli v našo občino. Skupaj pa jo pričakamo pred OŠ Škofljica.

V programu oziroma izvedbi bo sodelovalo 40 nosilcev bakle, članov športnih društev iz Občine Škofljica, med njimi tudi člani olimpijskih reprezentanc in nosilci medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev, prejemniki priznanj ŠZ Škofljica in učenci OŠ Škofljica.

Pri prenosu Slovenske bakle bodo sodelovali tudi nekateri športniki iz Škofljice, ki niso člani klubov na Škofljici, so pa ali pa so bili med prejemniki priznanj ŠZ Škofljica oziroma uspešno nastopajo v klubih izven naše občine.

Med gosti na kratki slovesnosti pri OŠ Škofljica pa bo tudi olimpionik g. Miroslav Cerar, Mitja Petkovšek eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev, največje uspehe je dosegel na bradlji, kjer je postal dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak, nastopil je na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 in v Pekingu leta 2008, kjer je po večji napaki zasedel peto mesto ter Urban Acman atlet ki je za Slovenijo nastopil na poletnih olimpijskih igrah 2000 v Sydneyju, kjer se je kot član štafete 4 X 100 m uvrstil v polfinale.

Vljudno vas vabim, da se nam pridružite na kratki slovesnosti, ki bo potekala v četrtek, 23.5.2024, med 18. in 19. uro pred Osnovno šolo Škofljica.

#Škofljica #ObčinaŠkofljica #Vabilo #dogodek #Obvestilo #SlovenskaBakla #ŠportnikiIga #OŠŠkofljica #ŠportnaDruštva #OlimpijskeReprezentance #MiroslavCerar #MitjaPetkovšek #UrbanAcman #OlimpijskeIgre