Članek
KLJUB SLABEMU VREMENU NADALJUJEMO S SPOMLADANSKIMI VZDRŽEVALNA DELI, INVESTICIJAMI IN SANACIJAMI
Objavljeno Jun 13, 2024

Druga polovica pomladi nam vremensko ni bila naklonjena. Kljub obilnemu deževju in skromnemu številu suhih dni, primernih za vzdrževalna dela smo s sodelavci in pogodbenimi partnerji uspeli nadaljevati z realizacijo investicij ter sanacijami v Občini Škofljica.

Med drugim smo se lotili del na več lokacijah v naselju Smrjene. Ureditev tamkajšnje ceste, ki vodi proti Pijavi Gorici v preteklosti ni bila zaključena. Tako smo zaključek z odvodnjavanjem vode in asfaltiranjem uredili v mandatu novega župana.


Drugi nujni del ureditve je je bil ob vstopu v samo naselje iz strani Grosuplja. Na tem delu je bilo potrebno urediti odvodnjavanje, s tem smo zaščitili stanovalce in njihove nepremičnine pred vdorom vode. Saniran je bil tudi vdor kanala, do katerega je prišlo ob nedavnih nalivih in poplavah v naši občini. Ob vseh omenjenih delih smo poskrbeli tudi za samo širitev ceste, ki bo odslej olajšala potek prometa in povečala varnost na tem delu.

Veseli nas, da so nas pri izboljšavah kvalitete življenja v naši občini podprli tudi sami občani in občanke. Tako so zelo aktivno sodelovali ravno predstavniki tamkajšnje ožje lokalne skupnosti s predsednikom g. Omejcem na čelu. Pri igrišču se je pred avtobusno postajo uredil pločnik, asfaltiralo pa se je tudi pri ekološkem otoku. Dela so še v teku.

Novo podobo pa so dobile tudi manjše zelene površine pri večnamenski športni dvorani pri OŠ Škofljica, kjer se je zasadilo zelenje.

#Grosuplje #KvalitetaŽivljenja #LokalnaSkupnost #ObčinaŠkofljica #Odvodnjavanje #PijavaGorica #Promet #Škofljica #Smrjene #ŠportnaDvorana #Zelenje