Članek
OBČINA ŠKOFLJICA GOSTILA KOLESARJE 30. JUBILEJNE MEDNARODNE KOLESARSKE DIRKE PO SLOVENIJI 2024
Objavljeno Jun 17, 2024

Jubilejna, 30. dirka Po Sloveniji, je letos obiskala kraje širom Slovenije in zavila še v vse sosednje države. Na petih etapah je minulo soboto dirkalo dvaindvajset vrhunskih ekip, od tega kar šest najvišje kategorije. Start dirke je bil 12. junija v Murski Soboti, zmagovalec Giovanni Aleotti (BORA– hansgrohe) pa je bil okronan pet dni kasneje v Novem mestu. Kolesarska dirka Po Sloveniji se je v treh desetletjih razvila v športno-turistični spektakel in si izborila svoje mesto v mednarodnem koledarju cestnih dirk, ob visokem jubileju pa je bila v mnogih pogledih dirka presežkov. S skupno dolžino 840,5 kilometra je bila najdaljša po letu 2004, odseki letošnje trase pa so potekali tudi po madžarskih, avstrijskih, hrvaških in italijanskih cestah. Po zaslugi zdaj že tradicionalnega prenosa na kanalih Eurosporta je dirko in s tem tudi Škofljico videlo na milijone ljudi s celega sveta, ob cestah vseh petih etap pa je bilo več sto tisoč gledalcev.

Škofljico je karavana kolesarjev obiskala v soboto, 15. junija 2024, in ne samo obiskala, na Škofljici je bil ob 11. uri start 4. kraljevske etape Škofljica – Krvavec, dolge 147,2 kilometra. Dogajanje smo skupaj z organizatorjem KK Adria Mobil iz Novega mesta umestili pred športno dvorano, ter industrijsko cono, kjer so bili začasno parkirani avtobusi, avtodomi in ostali spremljevalni avtomobili sodelujočih ekip. Od devete ure dalje je pred športno dvorano potekal program v katerem so sodelovali The Troubled Angels, plesalke ŠKD Frklje z venčkom domačih, in plesni krožek Osnovne šole Škofljica z bicikel polko v izvedbi Gašperja Štajnarja, potem pa se je program nadaljeval z podpisom startne liste in predstavitvijo ekip.



Vodstvo občine je letos poskrbelo, da so kolesarje ob trasi pozdravile zastave, da je bilo ob trasi vse pokošeno in urejeno, kolesarski navdušenci pa so ob trasi z zastavami transparenti in ostalimi navijaškimi rekviziti burno pozdravili kolesarje. Zato na tem mestu zahvala vsem občankam in občanom, društvom, zvezam, predstavnikom ožjih lokalnih skupnosti in drugim, ki ste poskrbeli za izjemen doprinos k uspešno izpeljani etapi dirke.



Seveda je najbolj glasnega navijanja v naši občini bil deležen ravno naš občan Mihael Štajnar v dresu ljubljanske ekipe Ljubljana Gusto Santik, ki je ob koncu v generalni uvrstitvi zasedel 87. mesto.



Start 4. etape na Škofljici in odlična organizacija, katero so prepoznali vsi od tehničnega direktorja dirke, sodnikov in novinarjev pomeni za Občino Škofljico pa tudi za Športno zvezo Škofljica odlično promocijo in na široko odpira vrata na organizacijo takšnih ali podobnih dogodkov tudi v bodoče. Seveda je k temu pripomogla tudi odmevna predstavitev Turističnega društva Škofljica in Oldtimer Cluba Škofljica za predstavitev svoje dejavnosti.



Da pa je vse bilo tako kot mora biti pa gre zahvala plesalkam ŠKD Frklje, The Troubled Angels, plesalkam plesnega krožka OŠ Škofljica in Gašperju Štajnarju, gasilcem Gasilska zveza Škofljica za varovanje in Kolesarski Klub Adria Mobil Cycling za zaupanje. In ne nazadnje hvala tudi Taekwondo klub Kang, Lovski družini Škofljica in ekipi Gostilnice ORLE za statiranje na določenih lokacijah ob preletu helikopterja ter Oldtimer Club Škofljica za predstavitev svoje dejavnosti in seveda velika hvala glavni gonilni sili tega izjemnega športnega projekta in predsedniku Športne zveze Škofljica Milanu Knezu.


Foto: Sportida & Milan Knez

#AdriaMobil #EuroSport #GiovanniAleotti #KolesarskaDirka #Krvavec #LjubljanaGustoSantik #MurskaSobota #NovoMesto #ObčinaIvančnaGorica #OldtimerClubaŠkofljica #Škofljica #Slovenija