Članek
OBČINA ŠKOFLJICA NA MEDNARODNEM SREČANJU PROJEKTA INNOCOM V BUKAREŠTI
Objavljeno Jun 27, 2024

V drugi polovici meseca junija je potekalo mednarodno srečanje partnerjev projekta InnoCom, ki je sofinaciran iz programa Interreg Europe. Srečanja v Bukarešti se je udeležil tudi naš župan Primož Cimerman.

Organizatorji so poskrbeli za pester program predstavitev lokalnih deležnikov in izmenjave dobrih praks v sklopu omenjenega sodelovanja. Namen srečanja je bila krepitev partnerstva ter predstavitve različnih programov in aktivnosti podpore MSP v regiji.

Na srečanju so se deležniki dodobra spoznali z novim portalom, ki bo omogočal lažje in predvsem bolj učinkovito iskanje primernih financiranj za izbrane projekte tako med domačimi kot tudi tujimi (EU) programi.


Gostitelj srečanja je bila regionalna razvojna agencija Ilfov Bukarest, ki je udeležencem približala tudi delovanje njihove gospodarsko-industrijske zbornice, različnih "startup hubov" in obrtniške co-working prostore. Tako so se udeleženci spoznali z inovativnimi prostopi k že uveljavljenim razvojnin trendom, ki jih lahko aplicirajo tudi v domačih okoljih.




Vir: Interreg Europe

#InnoCom #PrimožCimerman #MSP #EU #IlfovBukarest #StartupHubov #InovativnimiProstopi #Škofljica #ObčinaŠkofljica